Pääluottamusmieltä tietoa neuvottelutilanteesta sekä kiitoksia jäsenille

9.3.2022

Sopimusneuvottelut keskeytyivät 28.2, josta seurasi viikon kestänyt ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyen 8.3.

Tehy yhdessä Superin kanssa on antanut lakkovarotuksen. Lakko alkaisi kuudessa sairaanhoitopiirissä18.3. aamulla.

Mitä tuo lakkovaroitus tarkoittaa? Lakkovaroitus on annettu sairaanhoitopiireille, joten se koskee vain PPSHP:n yksiköitä. Meidän talossa se koskee leikkaustoimintaa, joka on sairaanhoitopiirin alaista. Lakkovaroitus EI KOSKE Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän palveluksessa olevia työntekijöitä. Kuulumme PPSHP:n alueeseen, mutta emme ole sen toimintayksikkö.  

Valtakunnansovittelija on 7.3 kutsunut  neuvottelujen osapuolet koolle. Neuvottelujen etenemisestä emme vielä tiedä.

Kiitos kaikille ammattiosastomme jäsenille osallistumisesta ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Sain valtavan paljon yhteydenottoja asian tiimoilta, jäsenet kysyivät toimintaohjeita. Se on hieno asia ja kertoo minulle, että jäsenten rivit pysyvät suorina haastavilla hetkillä. Kiitos ja hatunnosto teille kaikille. 

Pyyntö jäsenille. Todellakin sain viime viikolla valtavan viesti- ja puhelintulvan liittyen työsuojelutoimiin. Jatkossa toivoisin näiden yhteydenottojen tulevan allaolevaan sähköpostiosoitteeseen tai työpuhelinnumeron kautta. Teen epäsäännöllisesti luottamusmiespäiviä 3-vuorotyöni vuoksi. Sähköpostia luen muinakin kuin luottamusmiespäivinä, samoin vastaan luottari-puhelimeen, jos en ole osastotyössä tai vapaalla. Tekstiviesti toimii luottari-puhelimessa WhatsAppina tai tavallisena tekstiviestinä. Vastaan heti, kun siihen mahdollisuus on.

Miksi näin? Viime viikolla sain viestejä omaan henkilökohtaiseen WhatsAppiin, sähköpostiin, Messengeriin, ja lisäksi soi luottari-puhelin. Ymmärtänette, että viestien tullessa monta kanavaa pitkin, kiireellisyysjärjestys voi vaarantua. Haluan olla tavoitettavissa, mutta toivon yksityisyyttäni kunnioitettavan. Minäkin haluan viettää vapaa-aikaa perheeni kesken. 

Ystävällisin terveisin:

Saija Välikangas

sairaanhoitaja

päivystys- ja tarkkailuosasto 3

pääluottamusmies Tehy ao 717

p. 040 135 8025

saija.valikangas@ras.fi

Raahen Seudun hyvinvointikuntayhtymä